En slö morgon med sovmorgon – välbehövlig sådan. Jag käkade frukost vid 08.30 och var klar en timme senare då vi skulle åka och kolla på fotoställen. Vi började på V&A waterfront på norra sidan av hamnen, och åkte sedan stadigt söderut via Mouille point, Three anchor bay, Sea Point och Camp’s bay. Landskapet är mycket vackert, och gatu- och ortsnamnen är sprängda med holländska. En märklig känsla. Från Mouille point såg vi ut över en liten oansenlig ö. Det var Robben Island, där Nelson Mandela, bland andra, suttit fängslad en halv mansålder. Det kändes märkligt att se folk åka rollerblades på stranden så nära den före detta fängelseön.

Vi åkte ned mot Chapman’s bay, förbi fyren Kommetjie och över halvön till Fish Hoek. Bara en knapp timme längre söderut ligger Godahoppsudden, dit jag gärna skulle ha åkt. Tyvärr fanns ingen tid – fånigt nog. Vi tog M3-motorvägen från strax norr om Muizenberg “hem” till Kapstaden igen. Vattnet på stränderna var knappt badbart, vår guide Mike hävdade att det var mellan 10 och 15 grader varmt. Vattentemperaturen till trots hade tydligen folk simmat ändå, och den senaste månaden hade två människor fallit offer för den stora vithajen, då de simmat långt ut från stränderna. Allt enligt guiden alltså.

I kväll käkade vi på Tiinas rum. Eftersom hon får dras med hela klädkollektionen på rummet så har hon fått en svit med loft. Inte illa. Våra modeller Jackie och Heather kom idag från USA, och de var märkbart jetlaggade. Jackie hade fått åka från Miami till London, och sedan till Sydafrika. Inte konstigt att hon såg mör ut…

I morgon åker vi härifrån klockan kvart i sju på morgonen. Nu är det nog sängdags, alltså…

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg