»Vad sa du att du hette?«

Kanske en av de vanligaste frågorna jag får. Jag heter Jeroen (uttalas jeroon), mitt namn är holländskt men själv är jag född och uppvuxen i Sverige. Jag snackar dock flytande holländska, tack mor och far.

Jeroen 2012.

 

Passion för prylar och användbarhet
Mina vänner kallar mig ofta för prylgalning. Det är inte bara elakt förtal, utan jag är passionerat intresserad av teknik i stort och smått. Elektronik och datorer ligger närmast till hands, men som teknisk allätare kan jag även bli rejält fascinerad av –¦ säg, ventilfjädertrådar i bilmotorer eller brokonstruktioner och trafikskyltar. Att saker och ting ska vara lätta och logiska att använda är otroligt viktigt för mig. Få saker kan få mig på så dåligt humör som dåligt byggda sajter eller ologiska lösningar. De senaste åren har jag blivit allt mer intresserad av användbarhet och strategi inom digitala medier. Många pratar användbarhet på webben, men det har en tendens att handla mycket om grafisk design. Jag anser att de allra flesta företag och organisationer skulle kunna få en mycket mer lättläst och lättnavigerad webbplats genom att börja med att redigera sina texter och se över sin navigation.

IDG förlag: plantskolan
Jag är skolad på ett förlag som heter IDG, där jag jobbat som reproartist, bildbehandlare och illustratör. Efter att ha jonglerat med bilder gjorde jag ett lappkast och blev textsnubbe på heltid. Jag har skrivit länge, mest på egna sajter (som den här, sedan 1996) och små recensioner, men 1998 blev det allvar då jag fick tjänsten som teknikredaktör på tidningen CAP&Design.

cv_rad.jpg

Några exempel på texter signerade Jeroen. Längst ned på denna sida kan du ladda ned artikelprover.

Den pedagogiske teknikredaktören
Huvuduppgiften som teknikredaktör var att övertyga teknikfientliga AD:s om datorers och dess programs förträfflighet. Här lärde jag mig mycket om pedagogik, och fick ett intresse för gränssnitt i alla dess former (de finns inte bara i datorer – fråga mig gärna vad jag tycker om de blå stomnätsbussarna i Stockholm).
På tidningen hade jag ansvar för det tekniska innehållet i tidningen och på webben, samt planeringen och kontakten med våra frilansare. Dessutom skrev jag i stort sett alla tekniska texter.

Från redaktionschef till reklamvärlden
Efter CAP&Design arbetade jag som redaktionschef på tidningen Nollett, en tidning med tyngre teknisk inriktning på webb, 3D, animation och filmeffekter. Tillsammans med chefredaktören satte jag tonen och la upp innehållet för tidningen.

År 2000 började jag som copywriter/redaktör på Leo Burnett Interactive och arbetade med kunder som McDonald’s, SAS och Vårdguiden. Tillsammans med byrån Starsky tog jag fram skrivregler, s.k. “copy guidelines” för SAS internet-designmanual.

Konkurs och journalist på nytt
Då Leo Burnett Interactive 2002 i efterdyningarna av it-bubblans kollaps gick i konkurs, startade jag eget som frilansjournalist.

Jag har sedan dess arbetat med tidningar som CAP&Design, Macworld, IT-Branschen, Nätmagazin, M3, Mobil, Icity och Praktiskt Båtägande. En skön och salig blandning tidningar. Sedan plitar och plåtar jag förstås med den här hemsidan. Några gånger om året har jag åkt med Joachim Johansson och fotoassat på katalogplåtningar, bara för att det är så kul.

Jag, en Raring
Sedan maj 2008 jobbar jag som skribent och copywriter på Raring Design. med kunder som The Phone House, Erik Olsson, Allt om Whisky och Sony.

Intressen: Internet, fotografi och cykling
Jag älskar internet och våren 2009 fick jag möjligheten att skriva senaste avsnittet i boken De byggde internet i Sverige för stiftelsen ISOC-SE.

Jag har fotograferat i cirka 20 år och sedan början av 2000-talet är jag tillsammans med Johanna Hanno fotolärare för kvällskursen i reklam på Beckmans Designhögskola.

Då jag cyklar till och från jobbet och är allt annat än nöjd med trafiksituationen för cyklister startade jag tillsammans med Christian Gillinger den nya bloggen Cyklistbloggen.se 2011.

Kontakt: Så här når du mig
Slå mig gärna en pling på 08-694 88 24 eller 0733-4000 80. Följ mig gärna på Twitter. Mailar gör du bäst på jeroen[at]wolfers.se.

Vi hörs!


Några artikelprover och CV:
Här kan du se några artikeltexter jag skrivit. Klicka på länkarna för att läsa. För att bibehålla läsupplevelsen med bilder och korrekt layout är artiklarna sparade som PDF.

AV-magasinet – Digitala hemmet

CAP&Design – Arla

CAP&Design – Ramlösa

CAP&Design – Kartor

CAP&Design-Heraldik

Mobil – strålning.

Mitt CV på LinkedIn


Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg