Sitter på hotell Victoria Junction i Kapstaden. Anna Ternheim sjunger sina vemodiga sånger på Altec Lansing-högtalarna (bra!). Vi har just varit nere på restaurangen i bottenvåningen och ätit, och nu blir det välbehövlig sömn.

Flygresan gick via London, och trots att vi flög på natten så gick det förstås inte att sova. Två barn var sura och skrek vilket inte gjorde sömnen lättare. Såg
The Bourne Supremacy
på den lilla skärmen och lyssnade på musik. Någon slags vila iallafall.

Idag har vi inte gjort många knop. Vi har fikat med produktionsbolaget och slöat på hotellrummen. Trots att tidsskillnaden inte motsvarar mer än en resa till Helsingfors så känner vi oss möra efter elva timmars flygning, då är tvåtimmarsresan till London inte inräknad.

Vädret är bra, cirka 20 grader vilket känns lyxigt. Mindre lyxigt är alla kåkstäder som passeras när man kör från flygplatsen in till stan. Det ger en fadd smak i munnen. Hur mycket hjälper vi till när vi åker hit och fotograferar kläder egentligen? Kommer våra spenderade pengar dessa arma människor till gagn på något sätt? Svårt att säga, men jag känner mig ändå olustigt skeptisk.

För att återgå till våra värdsliga små skitproblem så är dagens I-landsproblem att internetkopplingen på våra rum kostar 220 rand per dygn (1 rand=cirka 1,2 svenska kronor). I sammanhanget känns det ändå futtigt.

Sydafrika förefaller vara ett kontrasternas land. Ska bli intressant att vara här, om än i bara en vecka. Imorgon börjar vi scouta platser att plåta på. Det är Haléns som gäller den här resan.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg