Stressigt, mycket att göra på jobbet så jag var i tid och klev in på kontoret 06.45 för att få något gjort. Börjar ana oråd när det är helt mörkt och tyst i server-rummet. Kollar proppskåpet – alla proppar är hela. Peter dyker in så slår vi våra kloka huvuden ihop. Drar förlängningssladd och kopplar in servern, först då går en propp.

Det visar sig att serverns – en Powermac G5 – strömaggregat gått sönder. Panik. Vi provar en riktig fuling och plockar ut alla diskar, inklusive två mjukvaru-RAIDade sådana och mosar in dem i en nyare Intel-G5. Med gud i hågen och ett djupt andetag trycker vi på startknappen. Datorn startar, alla diskar monteras på skrivbordet inklusive RAID-diskarna. FTP och alla andra program kör igång. Allt fungerar precis som förut! Otroligt!

Så från totalpanik till utandning, inga förlorade data och en fullt fungerande arbetsplats på 30 minuter. Nu ska det köpas kylaggregat till serverrummet.

Elen till serverrummet visade sig komma från en helt annan elcentral än vår egen. Det ordnade hyresvärden. Gott så.

Relaterade inlägg: