Världens 4,2 miljarder IP-adresser håller på att ta slut. Enligt företaget Inetcore tar de slut om 743 dagar. Den exakta tidpunkten kan man diskutera, men adresserna kommer att ta slut, antagligen innan 2020.Så vad göra? Lugn, lösningen finns redan i nästa standard: IPv6, eller version 6 av IP-protokollet ska klara av cirka 340,3 sextiljoner adresser. Det bör räcka en stund till.

Kör du en Airport Extreme eller Time Capsule? Då kan du testa IPv6 redan nu.
Gå till Finder – Applications Utilities och starta AirPort Utility. När du fått kontakt med din Airport, välj Manual – Advanced – IPv6 och ställ om IPv6 mode till Tunnel. That’s it! Sen kan du prova (om du kör Mac, som ju kan IPv6) att gå till ipv6.bredbandskollen.se eller ipv6.google.com Kolla ditt IP-nummer på whatismyipv6.net.

Nu är du framtidssäkrad, eller nåt.

Tipstack till Jan Flodin

Relaterade inlägg: