Jag har ett tag varit väldigt sugen på en liten digitalkamera med bra objektiv och RAW-format. Pierre gör ett mycket bra jobb med att lägga upp en bild om dagen på sin Flickr-sida. Han plåtar mycket med sin nya Ricoh GRIID, en liten skön kompakt med ett objektiv på motsvarande 28 mm/2.4. Som alla kompakter med litet chip så genererar GRIID en del brus på ISO över 200. Kolla själv testbilderna hos Cyberphoto.

Nu kommer (kanske) Sigmas länge omtalade DP1 (kampanjsajt) som ÄNTLIGEN har ett större chip, vilket borde göra bilderna mindre brusiga. Även DP1 har ett objektiv som motsvarar 28 mm, vilket är lite synd – jag hade gärna haft en 35:a. Men skitsamma, 28 blir bra det med. Tyvärr har DP1 bara 4.0 som bästa bländare, men ifall den inte brusar något överjävligt så kanske den går att köra på 800 ISO under mörka förhållanden. Tycker också att DP1 verkar lite för stor för att peta ned i fickan, kolla själv på Youtube. Ricoh-kameran verkar något mindre (kolla fånig film här).

Ska fika med Pierre snart så kanske jag får klämma på GRII:an. Blir intressant!

Sigma Dp1Grd2

Sigma DP1 och Ricoh GR Ii Digital

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg