Sightseeing dag ett. Den gamla romerska akvedukten Pont du Gard. Stor är bara förnamnet. En sak är säker: de här snubbarna kunde sin matematik. Vattnet i akvedukten skulle rinna lagom snabbt. Hur som helst ett fantastiskt byggnadsverk som fortfarande står stadigt.

Frankrike-2004-09-09-014.jpg

Efter Romerska storverk stannade vi för en urusel lunch i Tarascon. Dock hade de en rätt häftig borg som vi genast gick in i. Det visade sig att den byggts av Kung René 1 den gode (känner inte til honom ett smack, men ändå).

Rätt skitigt med bland annat en död duva på inre borggården, men ändå intressant. Taket var bäst, med rejäl utsikt över Rhone. Borgen har tjänat som fängelse, så det fanns klotter från svunna tider. Vackert tidsdokument.

Frankrike-2004-09-09-033.jpg

Sedan vidare till Arles, där vi tog en glass mittemot min landsman Van Goghs gamla gula hus. På arenan var det tjurfäktning, men med skillnaden att de inte dödar tjurarna i Frankrike. Trodde vi tills en traktor körde förbi med en tjur som antaligen inte bara vilade.

Frankrike-2004-09-09-048.jpg

Därefter åkte vi hem och käkade och tog en Pastis på takterassen. Tack.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg