Så tog vi flyget från Malaga till Barcelona där jag hoppade av för att ta mig vidare till Frankrike. Från flygplatsen tog jag tåget in till Sants-stationen. Där skulle jag alltså få vänta på tåget upp till Montpellier i fyra timmar eller så. Jag hade tänkt fika lite på stan, kanske köpa något till C, handla en tidning, lite vatten och en påse godis.

Inte då.
Jag släntrade fram till biljettluckan, sa att jag skulle till Montpellier och blev något paff när biljettkillen på spanska sa “OK, tåget går om sju minuter, skynda dig, spår tre!”. Något förvirrad kutade jag ned till spår tre, satte mig på en plats på tåget (som såg ut som ett vanligt pendeltåg) och susade iväg. Inget vatten, inget att äta. Jahapp.

Tre timmar senare hoppade jag av tåget i Frankrike. Eller närmare bestämt i Cerbèrè precis vid gränsen. Shit, så svårt att ställa om till franska. Min betällning av en baguette och en läsk var katastrofal, men tjejen i baren fattade ändå.

Det var två och en halv timmas väntan på nästa tåg, så jag läste Rolling stone och tog det lugnt.

Hoppade sedan på tåget mot Avignon. Slitet som tusan men schysst att vara på väg.

Frankrike-2004-09-07-003.jpg

Kom fram i Montpellier utan vidare missöden och blev upphämtad av C, Eva och Stefan. Äntligen framme.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg