Jag har en andra generationens Ipod på 10 gigabyte som jag älskar. Jag tycker den designmässigt till och med spöar tredje versionens Ipod, men det finns två funktioner som jag verkligen saknar på min version: ”On the go”-spellistor där man kan skapa en spellista utan att koppla podden till datorn, och möjligheten att koppla en mikrofon till podden.

De senaste sex åren har jag använt en gammal Sharp-minidiscspelare och en gammal rund, grå Mac-mikrofon till att spela in intervjuer jag gör. Det har fungerat skitbra, men tyvärr så ramlar det skruvar (!) ur den gamla trotjänar-Minidiscen och den har börjat lägga av under intervjuerna ibland. Alltså måste jag nog snart pensionera min Minidisc, men också Ipoden.

Det måste nog bli en ny Ipod med en Griffin Italk. Då får jag upp intervjuerna i Itunes, och jag kan starta, pausa och spola i dem med hjälp av knapparna på mitt Pyttemjuk-tangentbord. Fast det känns surt att pensionera podden. Den är bäst.

diverse-2004-07-02-001.jpg
Dags för pension, månne?

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg