Jag har precis kört ut till Täby och strax efter Universitet så blev det bilkö. Efter en halvtimme i en långsamt rullande kö, och med lätt kramp i kopplingsbenets vad började jag verkligen undra vad som orsakar köer.

Jo, det är klart. Blir det en olycka och stopp i ett körfält så är det klart det blir trångt, men ofta så upplöses köerna som inget hade hänt efter en stund. Vad beror det på? Börjar det med någon som lättar på gasen lite, efterföljande bil gör samma sak, tredje eller fjärde bilen bromsar en liten smula, och så är kön igång?

Jag skulle jättegärna läsa en djuplodande artikel om bilköns dynamik. Skulle bilköer eventuellt försvinna om bilarna själva kunde reglera avstånden till varandra elektroniskt?

Hur som helst måste jag verkligen hitta vår borttappade front till bilstereon. Bilköer är skittrista om man inte kan lyssna på radio eller en skiva.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg