Äntligen! Vi har sett skärmdumpar och “proof of concept”, men äntligen finns faktiskt ett riktigt navigationsprogram till Iphone att köpa i App Store. Navigon Mobile Navigator Nordics eller Europe kostar 499 respektive 699 kronor. En del pengar, men rätt prisvärt för så pass bra kartor från Navteq. Sedan behövs en hållare till telefonen, TomToms verkar smutt och samma tillverkare kommer även med sitt eget program till Iphone snart.

Själva har vi en gammal Navigon-navigator i bilen. Den gör sitt jobb. Alltså är det inte livsviktigt med bil-navigation i telefonen för min del. Däremot har jag slagit till på Navionics sjökort över Östersjön för ynka 95 spänn – ett kap!

Jag gillar verkligen utvecklingen som OS 3.0 skapar för Iphone. Den bästa telefon jag haft blir hela tiden bättre!

navigon-iphone-europe.jpg

Navigons app för Iphone. Trevligt.

Relaterade inlägg: