Jag har länge suktat efter en SLR-kamera med fullstort chip, det vill säga att chipet är lika stort som en gammaldags filmruta. Canon EOS 5D har legat närmast, både i pris men också i prestanda. I dag lanserade Canon den mycket efterlängtade uppgraderade versionen, EOS 5D Mark II. Förutom full-frame finns här även möjligheten att filma i Full HD – mäktigt. Efter att ha följt Robbans blogg i sommar blev jag också väldigt sugen på att gå tillbaks till Nikon, men en D700 är väldigt mycket dyrare och saknar filmfunktionen. I fullformats-faggorna finns också Sony Alpha 900, men jag har aldrig gillat Minolta-derivat.
Well, innan kök och värme är klart kommer det inte bli en spänn på nya produkter. Men vilken skulle ni ta?

Gsylftc0Smv1I Moas~G1Eos 5D Mark Ii W200 Tcm87-549569

Känns som en gammal skön fight: Nikon mot Canon!

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg