Jag har tagit en semestervecka och Cecilia och jag byter ut vårt gamla kök mot ett nyare och fräschare.
I måndags tömde vi alla skåp och lådor. Det tog faktiskt en hel dag i anspråk. Passade även på att plocka av alla dörrar och luckor. Skruvade ned ett överskåp, det var lätt. Gav mersmak.

I tisdags plockade vi ned resten av överskåpen, kopplade loss lite el och gav oss på underskåpen. Tvärstopp. De satt benfast och jag hittade ingen angreppsyta för mitt bräckjärn. Hm. Efter en del funderande lade jag en hög gamla luckor som underlag på golvet så att jag fick mer utväxling av bräckjärnet. Nu lyfte jag helt sonika skåpet från sin sockel och inuti den senare fanns ett rejält regelverk som var fastspikat i golvet. Aha.
Nu gick det att riva och bräcka loss resten av skåpen, förutom den lilla diskbänksbiten. Det finns inga ballofixer eller andra kranar på våra vattenrör, så vi låter vasken sitta tills vår hantverkare kommer på måndag.

I dag, onsdag, grundmålade vi kökstaket, sedan lastade vi upp det sista av det gamla köket på hyrsläpet. Till vår förvåning fick allt plats, hela köket inklusive spis och diskmaskin. Gött. Vi tog emot leveransen på det nya köket från Culimar och körde sedan i väg det gamla köket till tippen. Hejdå köket!

Efter sen lunch och Henny-hämtning åkte vi till Fredells och köpte köksblandare, kollade golv (blir ett Marmoleum klick-golv) och dessutom betong till vår tänkta egengjutna diskbänk. Sedan åkte vi hem och kokade pasta på vårt gasolkök. Nu har jag just badat Rut och sitter och lyssnar på Sverige-Ungern på radio. I morgon ska vi bryta upp golvet och kolla om det finns någon bra LED-belysning som vi kan investera i. Ska försöka dokumentera lite mer, men än så länge ligger några snuttar på min Qik-sida.

Uppdaterat: Laddade upp en liten filmsnutt tagen med min Iphone och Cycorder på Flickr.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg