I helgen åkte jag förbi Auto-punkten och fick provköra två varianter av Honda Accord Tourer. Jag gillar kombi-accorden för att den har en tokrak bakruta, nästan lite likbilskänsla. Det gör den sjukt rymlig och lättpackad, najst.
Nåväl, den vanliga tvålitersbensinaren kändes lite undermotoriserad och surrig och gav ingen mersmak. Däremot hoppade jag sen in i 2.2-litersdieseln och nu föll bitarna på plats. Råstark motor, sex växlar och ett vridmoment som gjorde att det spelade liten roll vilken växel som låg i, bilen sköt fart när jag trampade på gasen. Trevligt.

Tyvärr är det en dyr lösning och dieseln har bara funnits sedan 2006, så det kryllar inte av begagnade exemplar direkt. Så jakten på familjebil går vidare.

Photo 05 Low-1

Trevlig, ganska snygg och skön att köra. Fast för dyr.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg