När TV-nyheterna ägnar sig åt bild-pingpong och lägger mer krut på hur uppläsaren ska promenera mot kameran i början av programmet än på vettiga analyser lämnar jag tv:n avstängd allt oftare.

När jag blir intresserad av att läsa lite mer om någon aktuell världshändelse så brukar jag istället köpa tidningen The Economist. De har, tycker jag, ypperliga analyser och artiklar där de försöker belysa båda sidors intressen och konsekvenser i en konflikt. Layouten är allt annat än luftig, men lyckas man tränga sig igenom pansaret av text får man igen mycket. Skribenterna har också en skön, torr humor som till exempel när de knastertorrt avfärdar Irans president Ahmadinejad genom att referera till hans ringa utbildning (han har tydligen examen i trafikplanering – inte illa att bli president på det).

Medan Economist är “gott som räcker länge”, och en perfekt tidning att ha med på en resa, så vore det kul att läsa något lite mer lättåtkomligt men ändå seriöst. Sedan någon månad tillbaka prenumererar jag därför på tidningen Fokus. För varje nummer så blir tidningen allt bättre. Det finns både snabba fakta och vettiga artiklar, och tidningen kommer varje fredag. Just nu kostar det bara 795 kronor för 43 nummer. Prisvärt!

57 Cover
Bra skit!

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg