Japp, för en vecka sen gav den upp. En utsliten bakskål gjorde bakmaskinen obrukbar, och vi upptäckte att vi faktiskt saknade den.
Min far gav bakmaskinen till mig när jag köpte min första lägenhet 1994. Jag tror det var mer menat som ett skämt, men jag provade den och brödet blev riktigt gott. Ok, det är svårt att göra det allra grövsta brödet i bakmaskin, men vi köper danskt rågbröd hos bagarn istället. Jämfört med skitbrödet man i allmänhet kan köpa i butikerna i det här landet så spöar bakmaskinen, plus att det är enkelt: mula ned tre deciliter hett vatten, sju deciliter mjöl, lite salt, en slatt olja och torrjäst i maskinen och tryck på knappen. Tre timmar senare har du färskt bröd. Frågor på det?

Dessutom är det billigt! 495 bagare (höhö!) för vår nya maskin. Jo, farsan köpte den också när han hörde att den första dött. Tack och bock!
802143 C
En ny bakmaskin. Jo, de finns att köpa fortfarande!

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg