Jag har sedan en tid tillbaka kört Gmail på min K800i-telefon. Då jag har ett par olika e-postadresser blir det bökigt att kolla alla på en gång. Lösningen är att jag skickar vidare alla mail till Gmail. Då man har 2,7 gigabyte lagringsutrymme (i skrivande stund, men det ökar hela tiden), så är det ingen risk att brevlådan blir full.

Då Gmail finns i mobil version är det bara lägga ett bokmärke på http://mail.google.com i webbläsaren i telefonen, så får jag med två knapptryck se alla nya mail. Smidigt galore.

Nu finns även en liten Java-applet på 113 kb att ladda ned. Jag har just laddat ned och ska prova den. Hittills fungerar den fint. När jag läst e-posten så är det bara att minimera Java-appen så göms den. Sedan kan jag kvickt kolla mailen på nallen och använda snabbkommandon för att radera, markera som spam och så vidare . Smutt.

Via Henrik.net

UPPDATERAT: Förresten, synkroniserar nu också kalendern på telefonen med Google Calendar med hjälp av programmet Gcalsync. Fungerar bra, förutom att mina veckonummer kom med som varje-dag-kalenderhändelser. Nå, dagens i-landsproblem. Jag slängde veckonumren från kalendern och får väl förlita mig på vecka.nu.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg