Med bara en dator (förut har jag haft två) ökar kraven på regelbunden och gärna automatisk backup. Förut har jag haft jobbfilerna på bägge datorer + backup på Word- och Excelfiler via .Mac. Nu vill jag även skydda mina bilder, musik etcetera.

På några timmar byggde jag server av den gamla PC:n som stod på kontoret. En ny disk, Ubuntu desktop, Proftpd och inte minst underbara fjärrstyrningsprogrammet NX för fjärrstyrning. Visst, vi har kanske lyssnat lite för mycket på P3-programmet Mammas nya kille, men servern heter iallafall Sidekick Patrik.
Nu ska jag bara ordna backupen via rsync, och köpa några diskar att lagra på (Lacie ligger bra till i pris – 995 ink moms för 250 gb och 1995 ink moms för 500 gb).
Sen ska jag bara få tillbaka Macbooken från service…

sidekick.png
Servern kontrollerad via NX. Snabbt och bra. Kärlek.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg