Ikväll visades programmet Äntligen Hi-tech på TV4. Vi var med och fick vår båt Potemkin pimpad.
08B9E166-BD6F-45B4-A3AF-1C7AB5CDBFED.jpg

Det här satte tv-gänget in i båten:

 • C-pod, eller “övervakaren” som den kallades.
 • Tablet PC
 • Sjökort och kartprogram
 • GPS och AIS
 • Fishfinder-klocka
 • Plus ett lasertangentbord (som vi inte fått igång ännu) och en babywatcher som inte visades i programmet. Funkar det då? Jodå, det mesta fungerar helt ok. AIS:en och GPS:en är självklart det som används mest. Ganska fantastiska prylar faktiskt.

  Under en båttur häromkvällen fick vi på datorn varning om att vi skulle bli upphunna av ett 107 meter långt fraktfartyg. Klockan var 23, det var mörkt och fartyget hann upp oss genom att gå i 11 knop mot våra fem. Genom AIS:en kunde vi se att fartyget var Östanvik, och vart det skulle, och därigenom kunde vi lugnt förbereda våra egna manövrar. AIS rockar. Kolla själva hur det fungerar i Gävle hamn eller Stockholm, till exempel.

  Sedan är det jobbigt att se sig själv i tv, och med ledande frågor så säger man lite konstiga saker. Och ni som känner Cecilia vet hur otroligt orolig hon brukar vara när jag är ute själv med båten. Jojo, men det bjuder vi på!

  Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg