Under puttret med JKL idag hände något irriterande och oplanerat. Trots gott om bränsle i tanken gick motorn ned i varv så pass att jag stannade den (man ska inte låta dieslar stanna själv, då måste du lufta systemet manuellt). Vi tog oss från Djurgårsbrunnskanalen tillbaka till Shellmacken vid Djurgårdsbron och fyllde tanken. Det gick i knappa 20 liter av 60, så det var alltså inte där problemet låg.

Då vi startade igen verkade motorn dock pigg och glad som vanligt, så vi satte kurs hemåt. Då hände det igen, nu precis i höjd med Af Chapman. Halvkasst ställe att få motorstopp på. Vi fick bogserhjälp av tre olika vänliga båtägare tillbaka till klubben på Långholmen. Nu ska det köpas nytt bränslefilter. Jag tror att felet ligger där. Håll en tumme för att det inte är något värre.

Motorurtag-050922-025.jpg
Ã…rskamrater. Både vår Volvo Penta MD2 och jag är från 1972.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg