Streckkoden, eller EAN-koden är ju grymt smidig i de flesta fall. I Japan används dock redan nästa generation koder, de så kallade QR-koderna. De spöar EAN-koderna på en hel del sätt, eller vad sägs om att det här: En EAN-kod kan innehålla 20-30 tecken. En QR-kod kan innehålla 7089 tecken eller 4 296 alfanumeriska tecken, och den är dessutom mindre till storleken än en EAN-kod.

Det som är riktigt ballt, är att du i Japan med din mobiltelefons kamera kan plåta en QR-kod, och när du plåtat den avkodar telefonen den URL som gömts i koden. Sedan startar din mobila webbläsare och tar dig till den inkodade webbsidan. Tänk på möjligheterna, det kan bli bra mycket mer än bara reklamerbjudanden, t. ex.

Hyperintressant. När får vi se det i Sverige?

Mer hos Wikipedia
Via Eurotechnology-Japan


QR-koden, en liten smart en.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg