Jag har länge sökt efter ett bildpubliceringssystem för att lägga upp lite bilder här på min sida. Jag har alla bilder kategoriserade i Iview Multimedia Pro. Jag gillar programmet skarpt och det kan även fabricera webbsidor. Dock skulle det vara skönare med någon databasdriven lösning. Jag har kikat på Gallery, Jetphoto och Coppermine, men jag vill inte ha alla jäkla omröstnings-sätta-stjärnor-visa bilder-i-en-asful-filmstrip-och-beställa-kopior-online-funktioner. Jag blir heller inte kompis med Flickr. Det jag eftersträvar är ett rent, snyggt album där jag kan välja att bara visa en bild åt gången (för en dagens bild-sida), men där användaren med ett musklick kan se alla bilder upplagda per månad, eller ifall man har lagt upp flera bilder i en serie, till exempel. Jag gillar Pierres fotoalbum som jag gjorde en egen variant av i Movable type. Kanske skulle jag försöka få till något liknande i WordPress. Det finns embryon till det.

Jag antar att jag måste välja något av ovanstående och försöka skala bort all skit och brottas med att rensa någon av alla fula designmallar. Puh. Jag återkommer, antar jag…


Höstbild. Än så länge manuellt kranad. Klicka för stor bild.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg