Jonas Söderström är en trevlig och påläst man. Den 11 oktober har han och kollegan Kristina Carlander frukostmötet ”Jävla skitsystem!” – om din digitala arbetsmiljö där de diskuterar effekterna av nya IT-system på arbetsmiljön. Jonas skriver:

Alltför ofta blir nya IT-system en besvikelse. Men varken användarna eller utvecklarna kan riktigt sätta fingret på vad problemet är. Så man sätter sitt hopp till nästa version och fortsätter ett varv till, djupare ner i samma hjulspår …

Jag känner igen problemställningen. Själv skrek jag högt när IDG lät installera Lotus Notes som grupp-programvara. För mig var det uppenbart att systemet valts för att det var lätt för dataavdelsningen att administrera – inte för att det var enkelt för användarna att jobba i. Fortfarande idag, nästan tio år efter implementationen av systemet så verkar det fungera uselt. Ett exempel: Ofta går det inte att maila jpeg-bilder till IDG eftersom de inte går att läsa i e-postdelen av systemet. Jobbigt när man jobbar med att göra tidningar.

Jag ska försöka komma på frukostmötet. Upp till kamp mot idiotin och dataavdelningarna.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg