Då vi har en träsnipa som ligger under Västerbron i Stockholm är vi också med i en båtklubb. Igår var det sjösättning, och vid fikapausen hamnade jag bredvid en annan medlem, nämligen Svenska Akademiens ledamot nummer 17, Horace Engdahl.

Vi har faktiskt vetat om att herr Engdahl är med i samma klubb som vi, men det är första gången jag ser honom med egna ögon. Han verkar trevlig, men det hör liksom inte hit. Det vi undrat är: vad har han för båt, och vad heter den? Den ständige sekreteraren, med sitt snille och smak, antog vi har ett representativt åkdon, även till sjöss.

Vi har tänkt oss att han kan ha en lång, smäcker Pettersonbåt, det är ett tecken på klass. Och namnet – vi har kommit överens om att det är antingen poetiskt eller avdramatiserande enkelt. Den skulle kunna heta “Den drastiskt minskade parafraserbarheten hos den poetiska texten” eller “Plupp”.

Cecilia hävdar att hon igår såg honom hoppa i sin båt.
Vi samlades andlösa runt henne när hon fällde avslöjandet. Det var en vit plastbåt med hytt och aktersnurra.

Den hette Doris.

Kan detta verkligen stämma?
Vi återkommer med bekräftelse och en bild.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg