Igår lördag sjösatte vi båten. Vädret var skönt och temperaturen behaglig. Tyvärr var det bara ölen i plastglas som fattades för att det skulle likna “riktig” vattenfestival. Båten läckte som tusan, och både 12-voltspumpen och 220-diton fick jobba på rätt bra. Grr.
Vi kom mycket snabbt fram till att använda vanlig papperstejp i nåtarna utifrån verkligen inte fungerade. Nästa år återgår vi till fårtalg.

Väl förtöjd på båtplatsen (vissa fegisar lägger sig vid servicebryggan när båtarna läcker, pah!) arrangerade jag 220-voltspumpen så den gick igång när vattennivån steg för högt. Vidare kopplade vi också in den nya batteriladdaren från holländska Victron för att ha beredskap med 12-voltspumpen.

Idag söndag hade båten svällt så pass mycket att 12-voltspumpen ensam kunde ta hand om vattnet. Så det ser ljust ut, faktiskt bättre än förra året. Skönt, snart är det sommar!

potemkin_maj05.jpg

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg