Dagarna har i Paje forflyter i ruskigt maklig takt. Snorkelturen var trevlig, vi akte med kapten Ali i hans bat gjord av stammen till ett gammalt mangotrad. I tisdags hyrde vi en vespa och tuffade langs biltomma vagar till Kizimziki (reservation for stavningen) pa Zanzibars sydkust. I alla byar vi passerade pa vagen skrek barn och ibland aven vuxna pidgin-swahilihalsningen “Jambo!” nar vi for forbi. Vi svarade glatt efter formaga. Sjalva byn var ett litet fiskelage med en restaurang. Pa den sistnamnda kakade vi lunch. Sedan gick vi en liten promenad i byn och tittade pa mosken. Zanzibar ar till storsta delen muslimskt, och boneutropen fran minareterna hordes ofta under var lilla road-trip.

Det har regnat och askat en hel del har pa on, sa igar njot vi nar solen sken. Ett par hundra meter utanfor Zanzibars ostkust loper ett stort korallrev, som under lagvatten syns sticka upp ovanfor vattenytan. Utanfor revet bryter vagorna och skapar ett askliknande muller som hela tiden hors.
Efter en formiddag med sol och bad hakade vi pa kapten Ali igen, och akte ut till stora revet. Vi gick omkring pa den doda korallen med kaptenen som guide. En mycket marklig kansla att ga pa ett korallrev, men da det varje dag ligger i luften var det nog svart att gora nagon storre skada. Maktigt att se Indiska oceanen sla in i revet. Antagligen har revet aven fungerat som effektiv vagbrytare mot tsunamin. Har i land markte de ingenting av jattevagorna, havdar de.

Idag ska vi jaga en bank for att ta ut pengar. Kortmaskinen pa hostlet verkar vara trasig, irriterande.
Sedan kan vi meddela att inga SMS hittills gatt fram. Jag har ingen atkomst till natet, och Cecilia har inte fatt nagot.

Imorgon kvall ska vi aka till flygplatsen, flyga via Dar-Es Salaam och sedan forenas med var Las&Res-grupp i Arusha. Sedan borjar resan pa riktigt.

Ett fetstort grattis till de nygifta Emil och Annika! Antligen slipper ni leva i synd :)

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg