Idag träffade vi Mik Sweeney som tuffade omkring oss i den hyrda Ford Transit-dieseln för att hitta ställen att plåta på. Det gick utmärkt. Vi åkte mot Benahavis, upp till Miks mors hus och till några olika stränder. Därefter åt vi långlunch på fiskrestaurangen Canuto i San Pedro – den måste vara bland de bästa i Spanien!

På eftermiddagen åkte vi till Tarifa för att hitta stränder med vit sand. Det fick vi med besked. I Tarifa buktar Medelhavet in mot land i en slags vid vik, och just där blåser vinden med konstant hastighet åt ett håll. Antingen mot land eller från land, men aldrig byigt. En kosekvens av detta är att hela viken var fullkomligt smockfull med windsurfare och kitesurfare – väl över trehundra, uppskattade vi antalet till. Det är inte utan att jag blev sugen på att prova.

Det blev dock inget av det, utan vi åkte tillbaka till huset och lagade något enkelt käk innan vi ramlade i säng.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg