Har du också skickat fina filmer på barnen till nära och kära bara att upptäcka att de blivit gryniga minifilmer när de kommer fram? Så här löser du det.

Det enklaste är att skicka filmerna via någon annan tjänst. Antingen Google+ eller Dropbox är två appar som inte dödar din fina film.

Ifall du inte har konto till vare sig Dropbox eller vill ladda ned Google+ utan endast och bara vill skicka filerna – prova att ladda ned appen Wetransfer.

Den kräver ingen inloggning och låter dig skicka filer på upp till 10 GB till dina vänner. De som du skickar till får en nedladdningslänk i ett mail, varpå de enkelt kan plocka ned din fil.

Så här går du till väga:
Ladda ned appen från App store här: https://itunes.apple.com/se/app/wetransfer/id765359021?mt=8

När den installerats, öppna appen skrolla ned (och låt appen få tillåtelse till dina bilder, ifall den frågar det).
Klicka sedan på bilderna eller filmerna du vill skicka och klicka “Next” uppe i högra hörnet. Fyll sedan i till vem du vill skicka (och tillåt appen att få tillgång till dina kontakter ifall den ber om det), skriv i vem det är från och eventuellt ett litet meddelande. Klicka “Transfer” i övre högra hörnet och tadaa – din fil är på väg.

Ett bra tips är att skicka filmerna när man är uppkopplad via Wi-Fi t. ex. hemma eller på jobbet, så slipper man “gå i taket” på sitt abonnemangs datamängd.

Den som du skickat till får en nedladdningslänk och du får en bekräftelse när filen laddats ned. Varje länk är bara aktiv en begränsad tid, så du behöver inte oroa dig över att dina filmer ligger och skvalpar på internet i onödan.

Har du en Android-telefon? Ingen fara – Wetransfer finns för Android också. Hämta här:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wetransfer.app.live

Relaterade inlägg: