Mark sliter på i vårt kök. Nu fungerar ugnen och diskmaskinen, stål-diskbänken ligger på plats och passar perfekt, vattnet är inkopplat och avloppet likaså. Fullkomligt underbart att slippa diska i handfatet!

Nu pillas det med elen, och i onsdags så gjöt vi äntligen vår diskbänk! Själva gjutningen var inget som helst problem, men förarbetet tog en jäkla tid. Mäta, mäta igen och mäta en gång till för säkerhets skull. Sedan bygga formen, täta med silikon, skära ut frigolitskiva till där spishällen ska sitta, sedan få till armeringen på bästa sätt. Puh, bökigt!
Nu känns det dock riktigt spännande när cementen ligger och brinner. En liten oro är att den redan svalnat nu efter knappt två dygn. Ã… andra sidan är den redan hård, så det borde vara bra. På måndag kväll vet vi svaret, då ska vi vända på den. Håll en tumme!

2888379836 4921761E4E2887545679 Ff3B5D75772888381692 B27981F991
Cementen blandas, sedan hällde vi den i formen. Därefter vibrade vi den med en excenterslip (utan slippapper) mot brädorna, sedan bankade vi på sidorna med hammare.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg