För mig är det semester när man får sjunka ned i valfri sitt-eller liggmöbel med en bra bok. I somras läste jag två (jo, det blir inte så mycket tid över med två barn och dränering) böcker jag kan rekommendera.

1. Hett av Bill Buford
Ni kanske minns den nästan galne journalisten som hängde med engelska fotbollshuliganer för några år sedan? Det resulterade i boken ”Bland huliganerna” som är mycket läsvärd.
I ”Hett” har samme man stängt in sig i ett restaurangkök och berättar om livet som köksslav, men också hur han jagar recept och kunskap om pasta och kött. Mycket läsvärd för de som gillar mat – nörderi på hög nivå!

Picture 1-8

2. Al-qaida och vägen till 11 september av Lawrence Wright
Att ett gäng terrorister använde flygplan som vapen den 11 september 2001 är ju ganska allmänt känt. Dock tycker jag att det varit skrämmande dålig rapportering om varför det skedde. OK, USA har betett sig som riktiga svin på många ställen i världen, men räcker det? I boken berättar Lawrence Wright om Usama bin Laden, hans historia och vägen fram till organisationen al-qaida bildas. Mycket intressant bok. Svårt att bedöma exakt hur mycket som är korrekt, men jag gillade att få lite bakgrundsfakta. Att terroristerna kunde härja så pass fritt var alltså på grund av att CIA och FBI inte delade information. Saftigt. Läs!

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg