Jag har precis städat undan en hel del virke som låg under altanen. Då vi ska dränera om två veckor var det läge att rensa lite. Förutom allsköns bråte, spindlar och gråsuggor finns runt vårt hus ganska gott om tvestjärtar. Jag googlade lite efter info och det visar sig att de små gynnarna käkar bladlöss, fortsätt jobbet, kamrater! Dock är de allätare och kan utan vidare fortsätta skrovmålet med själva växten, hm…

Det jag inte visste var att de kunde flyga, något jag just observerade när jag skulle jaga bort en från något klädesplagg som legat på golvet.

Nå, de verkar inte gilla ljus. På Öland hade de till och med bytt ut botten på brevlådan mot en bit plexiglas så de slapp tvestjärtar på frukostbordet, se där ett tips.
Annars pratas det om fällor av wellpapp och grejer, men våra tvestjärtar får vara så länge. På bladlössen, mina dubbelrumpade grabbar och töser!

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg