I morgon har vi bott här i huset i två veckor. Henrik undrade om och hur vi trivs. Jag ska försöka sammanfatta lite.

Alla säger att man ska ta det lugnt och inte börja tokrenovera på en gång. Så vi tar det ganska cool och bor in oss lite. Henny går på dagis fem minuter härifrån och hon stortrivs. Idag flyttar kompisarna Calle och Malin in några hundra meter bort och det är också najs.
Vi funderar väldigt mycket. Huset är ju i behov av uppfräschning och lite fix och jox.
Just nu funderar vi på såna här saker:

    1. Uppvärming – Ska vi ha pellets, luftvärmepump, ved? Bergvärme känns lite för dyrt, och ”alla” runtomkring har det = svårare att borra och få det effektivt, har det sagts. Jag skulle gärna köra en kombination, kanske pellets, acktankar och ett glastak
    2. Möblering – vad ska stå var?
    3. Målning och färg – vitt galore ska det bli.
    4. När ska vi riva väggen och göra om (det bruna) köket?

Tyvärr kan vi inte bara vara toklediga och greja. Nu ska det hinna jobbas, lämnas och hämtas Henny på dagis och därutöver roddas hus. Det blir inte så mycket tid över.

Nästa projekt är att jag ska måla hallen på lördag. Cecilia är bortrest, Henny är hos farmor och jag ska mosa på är det tänkt. Just nu är det korkoplast på golvet och träpanel på väggar och tak överallt annars. Det känns verkligen som en bastu, och det är väldigt mörkt. Gör om och gör rätt.

Men kort sagt: Hus äger. Vi trivs väldigt bra faktiskt. Just nu längtar jag efter bättre bredband (kör Tres mobila just nu) och en massa vit färg. En ny spis vore inte fel, jag tror den är från 1976, den vi har nu. Men det kommer när vi gör om köket.
Jag skulle också behöva en rejäl vidvinkel till kameran så jag kan fånga huset på bild och visa er ordentligt, men jag ska ordna det strax.

Härligt med hus, än så länge alltså!

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg