I lördags sjösatte vi båten. Den torra vintern och våren gjorde sig påmind, då träbåtar inte gillar torka. Det var riktig vattenfestival och vår båt kunde inte lämna vaggan den blev sjösatt med, då vi skulle ha sjunkit på några minuter. Vi var inte ensamma. Fyra andra båtar skulle haft Mälaren som permanent hyregäst ifall de inte fått rejäl pumphjälp.

Efter en timme med dubbla 220-voltspumpar drog vi oss till en tillfällig plats, och efter ytterligare några timmar blev vi bogserade till vår plats. Under eftermiddagen kunde vi i alla fall stänga av en av de två bronto-pumparna, men nu verkar den inte vilja svälla mer.

Nu har den legat i två dygn och den lilla forsen från fören vägrar ge sig. Någon som har en Nauticat eller liknande över? Jag är så trött.
På flippsidan fungerar våra nya bord utan anmärkning. De läcker inte alls. Yay
Dsc00414

Innanmätet på vår träbåt, en Volvo-Penta MD2, Mälaren och en röd hink.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg