Jag har ofta fascinerats av att ägare till dyra bilar (Volvo, BMW, Mercedes, Lexus etc.) trots att de köpt en bil för knappa halvmiljonen inte har råd med en handsfree till sin mobiltelefon. De borde ha råd, tycker jag.

Nå, man kan också förundras över att det i Sverige är tillåtet att snacka i telefon utan handsfree över huvud taget. I Europa är det i stort sett förbjudet överallt, och behäftat med ganska balla bötesbelopp ifall polisen kommer på dig körandes med luren mot örat. Eller vad sägs om upp till 300 euro i Spanien?

Visst, det är inte bra att köra och snacka i telefon. Själv har jag en liten sladd-handsfree, och till fördelarna hör att jag fortfarande kan växla medan jag pratar. Men när kommer kravet på handsfree i Sverige?

Kolla böteskartan hos Auto Motor & Sport.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg