I vanliga fall brukar jag spela in mina telefonintervjuer medelst en Ipod med Italk-mikrofon från Griffin. Dock skulle jag nu till Frankrike, och behövde göra några intervjuer. Hur då spela in intervjuerna? Att ringa via mobiltelefon skulle bli dyrt, vad än Vodafone säger med sitt Passport. Dessutom tekniksk knepigt att spela in samtalet.

Efter lite experimenterande blev lösningen följande: Jag ringde upp intervjuoffren med Skype Out, och spelade in hela konversationen med Audio Hijack Pro från Rogue Amoeba (svårt företagsnamn, för övrigt).

Det hela fungerar –¦ hyfsat. Ljudkvaliteten på de inspelade filerna blir av god kvalitet och bokmärkningsbar AAC, men att prata känns lite konstigt burkigt och eftersläpigt. Jag har bara använt den inbyggda mikrofonen på min Powerbook, men jag skulle vilja testa med ett headset för bättre kvalitet. Någon som har ett tips på bra headset som passar en gammal PB titan?
ah-skype.jpg
You have been hijacked. Utsökt program, Audio Hijack Pro.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg