I skrivande stund är jag uppkopplad på en svindyr trådlös uppkoppling (9,5 euro för två timmar – skurkar) i Nantes. Hittills har jag sett och hört Vivaldis “De fyra årstiderna” fyra gånger (lika bra varje gång faktiskt), men ikväll är det annat program. Imorgon börjar själva festivalen “La folle journée.”

Turnén som jag hänger med på är alltså Drottningholms Barockensembles. Sedan i fredags har vi varit i Cholet, La Roche-sur-yon, Solesmes och Le mans. Vi kom fram till Cholet i fredags natt, hungriga och trötta. Det enda som fanns öppet var ett kebabhak, och de var nog ganska förvånade över ett tiotal hungriga svenskar sådär på fredagkvällen. Kebaben var suveränt god! Annars hade Grand Hôtel i Solesmes ett fenomenalt kök. Vi har blivit bortskämda med riktig gourmetmat, helt fantastiskt! Eller vad sägs om vaktelägg till förrätt på lunchen? Heeelt okej.

Annars har uppdraget att plåta DBE:arna fungerat hyfsat. Ska lägga upp fler bilder på min Flickr-sida. Nu: jobba.

nisse.jpg
Solist Nils-Erik Sparf i aktion.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg