Igår kväll hade vi kurs i foto för Beckmans kvällskurs i reklam och grafisk form. Gästföreläsare var min landsman fotograf Pieter ten Hoopen som visade bilder från USA, Uzbekistan och Sverige. Jäkligt bra bilder, hoppas bara eleverna tyckte det var lika inspirerande.
På agenturens hemsida finns bildspel från utställningen som hängde på Centralen i Stockholm för ett halvår sedan. Utställningen skulle sätta fokus på “bortglömda” konflikthärdar som bland andra Tchad, Georgien, Colombia och Burundi, och Läkare utan gränser var samarbetspartners. Titta och lyssna.

Pieter menade annars att Pakistan snabbt är på väg att bli ett bortglömt område, då media helt ignorerar att människor dött – och kommer att dö – i massor i de pakistanska bergen efter jordbävningen. Därför ska Pieter åka dit och plåta. Förhoppningsvis får han loss lite stålar för att åka.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg