Såg att min systembutik här vid jobbet håller på att bygga om. Tyvärr lär det väl bli någon självplocksvariant. Astrist för oss som vill fråga lite om viner, eller kanske få tips. ”Jamen, det finns ju folk i butiken man kan fråga”, säger ni. Jag svarar: Förvisso, men det handlar oftast om folk som bara fyller hyllorna. På Systemet Långholmsgatan, som blev självplocksbutik för ett tag sedan, sitter de goa tanterna som vet allt om vin numera i kassan.

Sorgligt, men också en dålig affär för Systemet. När monopolet faller, vad ska de konkurrera med om inte kunskap och kompetens? Ja, det ska vara utbud då, fast det är ju inte värt ett smack om ingen kan berätta om dem.
Jag gillar verkligen att kunna presentera käkförslaget för butikspersonalen och sedan få ett bra tips på vin. Fast tack och lov finns ju telefontjänsten kvar förstås.

På tal om utbud kan jag rekommendera ett riktigt gott alkoholfritt vin till alla blivande mammor (och bilförare): Nummer 1966 Schloss Boosenburg har en lite mer balanserad sötma (smakar inte äppelcider). Kanske ett bra champagnesubstitut? Rekommenderas hur som helst!

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg