Jag var tvungen att skratta högt. Vid station Hötorget ska två ascoola killar planka in på tunnelbanan. SL har dock uppgraderat spärrarna så att vändkorsen inte går att snurra bakåt. Då kan man inte klämma sig igenom spärren, utan måste hoppa över.

Uppgraderingen har skett genom att de satt ett ir-öga som bara öppnar spärren då någon är på väg ut ur tunnelbanan. De coola killarna hade dock hittat lösningen: Huka dig, sträck in ett ben så du bryter strålen på andra sidan spärren, öppna sedan vändkorset halvvägs och glid igenom.

Min munterhet kom av att det såg sjukt fånigt ut att i någon slags kosackdans sträcka in benet i spärren. Allvarligt, är det inte värt ett busskort bara för att slippa förnedra sig? Well, på sikt får väl alla stationer glasdörsspärrar. Inget roligt varar för evigt, eller nåt.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg