Kära vänner, idag gifte vi oss!

Det hela gick av stapeln klockan 15.00 i den lilla holländska staden Gouda, som förutom sin ost även har ett mycket fint litet stadshus med anor från 1450-talet, vilket gör det till ett av de äldsta i landet. I denna historiska miljö sa vi båda “ja”, eller snarare “I do”, då vigseln hölls på engelska.

Vigselförättaren hette Herre Methorst. Jodå, vi har skämtat oförskämt mycket om att vi vigdes inför vår Herre, trots att vigseln var borgerlig.

Det är vår förhoppning att ingen blivit stött eller känner sig snuvad för att vi gifte oss i smyg. I sinom tid kommer vi att ordna en rejäl fest för att fira vår förening, men vi återkommer om det.

Flera tusen tack till våra vittnen Eva Kruk och Stefan Sunnerdahl som behöll vår lilla hemlighet tills det var dags. Minst lika många tack även till Lina Söderholtz som förhöjde stämningen med fin musik.

Kvällen kommer vi att fira genom att tillsammans med vittnena äta oförskämt god mat på restaurant Vermeer i Amsterdam.

Varma hälsningar från herr och fru Wolfers, den 6 juni 2005.

Snabbfakta: Cecilia och Jeroen har varit tillsammans sedan 1998. De träffades när de bodde i samma hus på Högalidsgatan i Stockholm. Nej, de träffades inte i tvättstugan. De är inte överdrivet nationalistiska (Jeroen är ju för tusan holländare), men tycker att det är rätt schysst att ha en nationell helgdag som bröllopsdag. På fredag kommer det glada brudparet hem till Sverige igen.


Nej, det är inte ost, utan ris.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg