Efter en mycket trevlig tillställning på gården hos Mathias, Erika och Nora gick vi till kojs. Natten var ljum och lugn. Det verkade som om Nora ville föregå med gott exempel, så hon sov ända till 07.30, vilket tydligen är ovanligt länge. Vi käkade frukost länge och duschade sedan. C och Erika på badhuset över gatan, och jag i källaren över gården. En reflektion vi båda gjorde var att det lilla vi sett av Danmark var olikt Sverige på ett roligt sätt. Ta till exempel huset där Erika och Mathias bor. Skitmysigt, lite charmigt slitet och med trånga trappor. Däremot oklanderligt fräscht och nytt utanpå, och med en rejält högteknologisk tvätt- och badstuga. Eller vad sägs om en pekskärm där en datorröst talat om alternativen? Tryck ett för dusch, två för tvättmaskin. Joru, kontraster. Fast det känns jäkligt befriande i jämförelse med det tok-standardiserade Sverige…

Vägen till Leeuwarden i Holland var lugn. Det är alltid lustigt att se vilken inverkan en trefilig, halvtom motorväg har på våra tyska kollegor. Liksom vårspralliga tjurar rusar turbodieselmatade Passater, Mercedesar och Bumsar (BMW) mot horisonten med gasspjäll eller insprutare vidöppna och motorerna vällustigt råmande. Vi lät inte Fiaten få släppa loss. Nänä, vi är ju på semester.

Imorse var det närmare 30 grader varmt här. Nu verkar dock det kontinentala högtrycket ha flytt sin kos. Nå, vi ska nog ha trevligt ändå. Vi hörs vidare om det.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg