När jag skulle flytta bilen imorse fick jag se att varselljuset på bilen var påslaget. Konstigt, jag vet att det inte var på när jag parkerade kärran.

När jag ska öppna dörren får jag förklaringen. Låset på förarsidans dörr är uppbrutet, och tändningslåset på rattstången är helt borta. Någon har alltså velat sno bilen, men då den är försedd med elektronisk startspärr har de inte kunnat starta.

Efter anmälan till polisen och snack med försäkringsbolag och verkstad var det bara att ringa bärgare, då bilen stod på städgata också.

Bosse från Assistancekåren lyckades med skaftet på en skruvmejsel få ur rattlåset så bilen gick att rulla upp på bärgningsbilens flak. Bärgar-Bosse trodde att det var någon knarkare som velat värma sig i bilen. Det fungerade alltså inget vidare.

Så nu vilar Punton hos Via Bilservice i väntan på nya lås.
På minuskontot: halva dagen har gått åt att fixa med försäkring, polis och bärgare.
På pluskontot: i och med att bilen har startspärr blir självrisken 0 kronor. Och vi slipper parkera om bilen imorgon.

bilinbrott-2005-03-03-005.jpg
Det som fanns kvar av rattlåset på bilen imorse. Ett hål.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg