Idag har jag lämnat in filmen från Tanzania på framkallning. 22 rullar. Hur skulle jag då vilja göra med foto på nästa resa?

I stort sett alla (faktiskt bara två undantag) som hade digitalkameror med sig på resan fyllde sina kort på knappa två veckor. Den service att du kan tömma ditt kort och bränna en cd med bilderna på som Pierre berättade fanns på många ställen i Asien lös här med sin frånvaro. På ett av de få internetkaféerna stod till och med lappar om att det var förbjudet att tömma sina minneskort – de hade haft så mycket problem (!) med det. Vår kompis Diana hade en vecka utan möjlighet att ta några bilder, då kortet var fullt och hon inte kunde radera mer. (Ett internetkafé på Zanzibar gick med på att bränna en bild-cd).

Nå, på nästa resa tror jag att lösningen blir en digital systemkamera och en Ibook eller Powerbook 12″. Dessa småttningar går lätt att bära med sig, och du kan åtminstone hitta ström tillräckligt ofta för att ladda datorn. Dessutom kan du bränna skivor åt dina medresenärer, ifall det skulle behövas.

Sedan kan man skriva alla blogginlägg och publicera dem, eventuellt per uppkoppling med mobiltelefon. Fast nu ska vi nog vara hemma och jobba ett tag först.

04pb12_ipod.jpg
Polare med på nästa tripp?

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg