Igår skulle Mariette och Anneli hänga med kusin Steven till Groningen för att shoppa. Vi andra hängde med Eric för att åka lite båt. Väl i det gigantiska båthuset (vi snackar femtio platser under tak) blev vi varse att deras båt inte var någon vanlig eka. Vad sägs om nio och en halv meter Valk Vlet, stålskrov och trä, mycket lyxig och väldigt bekväm. Inget V8-vrålåk dock, utan en sextiohästars dieselstånka under durkarna.

Vi tog en femtimmars tur på kanalerna runt om i Friesland. Udda att tuffa omkring på så smala vattenvägar. På somrarna får man tydligen trängas med hundratals andra båtar, och då lär det verkligen kännas som E4:an, fast på vattnet. Hursomhelst blev jag väldigt tilltalad av konceptet plåtbåt på cirka tio meter. Kanske något att investera i om några år. Jag blev genast avskräckt när Eric berättade att han nog skulle få 80 000 euro för sin båt av 1980 års modell. Puh, lite väl dyrt för en sån halvsnygg båt.

valkvlet.jpg
Inte så snygg, men bekväm och i plåt.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg