För lite mer än tre år sedan flyttade C och jag ihop.
För en vecka sedan ringde tjejen som köpte min dåvarande lägenhet upp mig. Hon hade kontrollmätt lägenheten och den var inte 36 kvadrat, utan 32. Mätningen var professionellt utförd, så det finns ingen tvekan. Alltså vill hon ha kompensation av mig eftersom jag sålt en för liten lägenhet till henne.

1. Jag har själv inte mätt lägenheten (varför skulle jag?). Jag trodde själv också att den var 36 kvadrat. När jag köpte den och (såklart) när jag sålde den via Bjurfors.
2. Kan man verkligen göra så här? Har hon rätt att kräva mig på pengar? Vilket ansvar har mäklaren, eller för den delen föreningen – borde inte de ha koll på hur stora lägenheter de har?

Jag är verkligen aggressivt ointresserad av att ha med henne att göra. Jag hade ingen aning om att lägenheten var mindre än utsatt. Hon säger att jag i min tur får stämma den jag köpte av. Min spontana reaktion till det är: fat chance! Jag var toknöjd med lägenheten, priset och avgiften.

Förutom att jag tycker att köparen är en smärta i stjärten – finns någon annan som har erfarenhet av sådana här problem? Eller måste jag anlita en advokat och ta dusten i rätten?

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg