I dagens DN (tydligen inte på nätet) kallar Ulrika By stockholms kollektivtrafikanter för gnälliga. Hon menar att Stockholm har Sveriges näst billigaste kollektivtrafik (bara Gotland har billigare), och att det ändå gnälls något förtvivlat fastän de flesta tåg och bussar kommer och går som de ska.

Jag håller med. Jag brukar fråga alla gnällputtar eller plankare om de haft bil någongång. I de flesta fall har de inte det. En liten upplysning då: min bilförsäkring till Fiat Punto kostar 725 kronor per månad. Räkna på bensin, parkeringspengar och andra kostnader så inser ni nog att kollektivtrafiken trots sina fel och brister är lysande billig.

Fast visst, jag vill också att den ska vara gratis, dragen på skatten. Men än så länge betalar jag och ser glad ut.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg