Tele2 gick för några veckor ut med stöddiga annonser direkt riktade mot konkurrenten Tre. I annonserna som publicerades på sidan tre i de stora dagstidningarna gjorde man narr av Tre och poängterade att Tele2 minsann hade mångdubbelt fler abonnenter som man nu också kunde ringa gratis till. Dock läste man i det finstilta att Tele2 tar en öppningsavgift på 50 öre per samtal. Alltså är samtalen inte gratis.

Detta snappade Tre upp på ett föredömligt sätt, och ställde på sidan tre i alla stora dagstidningar, Tele2:s reklamfrontfigur Bill i skamvrån genom att konstatera att 50 öre inte är gratis. Snabbt jobbat, och mycket roligt.

Igår kom efterspelet, då Tele2 släpar Tre till marknadsdomstolen.

Enligt Dagens media vill Tele2:

Tele2 vill att marknadsdomstolen förbjuder Hi3G att i sin marknadsföring använda formuleringar som ”Lille Bill har ljugit igen”, ”Där kan lille Bill stå och skämmas” eller ”Bill skrävlar”, eller ord med samma innebörd.

Jag kan bara konstatera att Tele2 är usla förlorare. Och fullkomligt humorbefriade. Tele2 – Tre, 0-1.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg