En pasta med god sälta. Den vågiga Mafaldine-pastan är som en tjockare bandspaghetti med volanger (!) Prova den!


För sex personer
+ En deciliter kapris
+ En burk sardeller
+ Tre knippen broccoli (400-500 g)
+ 3-4 vitlöksklyftor
+ En liten chilifrukt eller två teskedar sambal oelek
+ Svartpeppar

Skär broccolin i buketter. Skär själken i små bitar. Koka broccolin lätt i saltat vatten, 3-4 minuter och låt rinna av.

Skala och döda vitlöken till små bitar. Fräs den i oljan, och tillsätt lite av sardelloljan också. Finfördela sardellerna och fräs med dem också, och tillsätt hackad chili och kaprisen. Stek på svag värme i några minuter. Vänd sedan ner broccolin.

Koka pastan som vanligt och låt den rinna av. Blanda den sedan med broccolismeten och servera.

Vi fick tipset att dricka en Kloster Eberbach Riesling till, men den var alldeles för söt i vår smak.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg