Var ute hos Nokia idag och provade deras nya modell 5140. Ingen speciellt upphetsande telefon sådär, men lite roliga finesser som kompass och sånt. Dock finns en stor nyhet: Push to talk. Det innebär att telefonen använder sig at GPRS-nätet för att skicka tal som data när du trycker och håller in sändknappen – precis som på en walkie-talkie.

Skillnaden med push to talk är att det fungerar överallt där det finns GRPS-täckning. Även på andra sidan jorden. Dock är standarden inte satt ännu, men det finns testservrar (ja, server behövs) som fungerar redan idag. Sapio är ett svenskt bolag som gör en liten applikation till Symbian series 60-telefoner och Sony Ericsson P800/900 som heter Visual Communicator. Det fungerar idag, så prova idag. Programmet kostar ynka 10 dollar.

Bara operatörerna får tummen ur så kommer det här nog att bli en hit. VI får väl se.

nokia5140.jpg

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg