En kompis till mig jobbar på en tidning. De har ett publiceringssystem för att publicera nyheter på webben. Som många andra tidningar så använden den här blaskan Macintoshdatorer. Tyvärr fungerar bara publiceringssystemet i Mac OS 9 och Netscape 6.2.

Hör gör jag en liten paus för eftertanke. Betänk nu ett ögonblick att Mac OS 9 slutade utvecklas för ett år sedan, och att Mac OS X funnits på marknaden i vadå – tre år eller så?

Hur kan ett seriöst företag undvika att uppgradera sitt system – som dessutom är webbaserat – så det inte fungerar med alla webbläsare och ett nytt system. Vi pratar en jäkla webbsida med inmatningsformulär – inte någon rymdteknik, eller hur?

Tyvärr verkar dessa inkompetenta leverantörer finnas överallt. På mitt gamla förlag är det samma visa: publiceringssystemet fungerar inte på Mac, och bara i en särskild webbläsare på PC. Att inte kunderna kräver bättre funktion av sina leverantörer är fantastiskt. De har betalt mycket pengar för systemen, men ändå är det tillverkarna som sätter kraven.

Skrämmande med så mycket inkompetens. Skönt att Roger på Macfeber bloggar ut nyheter på sajten snabbare än någon annan. Sitt där med era dyra publiceringssystem och fundera på vem som ska ställa kraven. Ni eller leverantörerna.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg